Велика Британія введе нові правила для заробітчан з ЄС

Читать на русском

Велика Британія після Brexit посилить правила прийому для трудових мігрантів з Європейського союзу.

Угоду про нову імміграційну систему прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон і його команда підписали під час першого засдания нового кабінету, повідомляє Daily Mail.

Гончарук повідомив дату запуску програми для заробітчанЯк зазначив Гончарук, уряд готує до старту програму з підтримки мікро- та малого підприємництва за ініціативою президента.

Вони хочуть ввести імміграційну систему на основі австралійської, яка заборонятиме мігрантові з ЄС, який отримує заробітну плату менше встановленого рівня, приїжджати в країну.

За новими правилами для отримання британської візи трудові мігранти з країн ЄС повинні мати зарплату не менше 23 тис. фунтів стерлінгів (близько 27,7 тис. євро) на рік.

Відзначається, що в більшості випадків кваліфікованим трудовим мігрантам доведеться шукати місце роботи з оплатою не менше 25 600 фунтів стерлінгів (близько 31 тис. євро). Цей поріг нижчий, ніж той, який зараз застосовується до мігрантів з-за меж ЄС.

Британія виходить з ЄС: історія BrexitВеликобританія вийде з Євросоюзу в ніч з 31 січня на 1 лютого. Рішення про це було ухвалено на референдумі в 2016 році.

Нагадаємо, 30 січня Рада Європейського союзу затвердила в письмовому вигляді угоду про вихід Великої Британії із складу ЄС.

Декількома днями раніше угоду про Brexit підписав британський прем'єр Борис Джонсон, а також з підписом королеви Єлизавети II документ набув статусу закону.

Політичний процес виходу Британії з Євросоюзу, який тривав з 2017 року, завершився.

Раніше прем'єр-міністр України Олексій Гончарук повідомив, що програма зі стимулювання українців з-за кордону повертатися в країну запрацює в лютому 2020 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: