У Мюнхені забили на сполох через кліматичну кризу

Читать на русском
На Мюнхенській конференції безпеки обговорювали важливу проблему кліматичних змін і пов'язаних з ними ризиків для людства.

На Мюнхенській конференції безпеки обговорювали важливу проблему кліматичних змін і пов'язаних з ними ризиків для людства.

Про це в неділю, 16 лютого, повідомляє сайт конференції.

Зеленський виступив в Мюнхені на конференції з безпекиПрезидент Володимир Зеленський в ході візиту до Німеччини взяв участь в Мюнхенській конференції з питань безпеки.

Так, виконавчий директор Greenpeace International Дженніфер Морган у своєму виступі заявила:

«Я представляю мільйони людей, які глибоко стурбовані дискусіями, котрі тут відбуваються. Вони знають, що зміни клімату - це криза безпеки. Вони знають, що кліматичні надзвичайні ситуації - це глобально. І вже настало вирішальне десятиліття, яке визначить, чи призведе підвищення температури до незворотних наслідків».

У зв'язку з цим, за словами Морган, необхідно вивчити всі можливі ризики, які зміни клімату несуть міжнародній безпеці.

У свою чергу старший віце-президент Google з глобальних питань Кент Уолкер заявив, що клімат вимагає більшої уваги. Він вказав, що про зміни клімату можна судити, зокрема, на прикладі пожеж і повенів.

«Ми маємо бути більш відповідальні. Що ми можемо зробити разом, щоб допомогти планеті? Ми зібралися в Мюнхені, щоб об'єднати людей і влади заради стабілізації клімату. Технології змінюються на краще. Вони прогресують, і їхній вплив на природу стає менш шкідливим. Приклавши зусилля для дослідження і вивчення технологій, ми зможемо піти вперед і споживати менше енергії», - зазначив Уолкер.

Також учасники конференції визнали, що людство перебуває на грані кліматичної кризи.

«Раніше ми думали, що зміна клімату нас ніяк чи не зачепить. Сьогодні ми бачимо вже іншу картину. Це створює економічні проблеми і стрес. Страждають діти, страждають люди. Нам необхідно визнати, що ми на межі кліматичної кризи», - підсумувала виконавчий секретар Рамкової конвенції ООН зі зміни клімату Патрісія Еспіноса.

Раніше міністр закордонних справ Вадим Пристайко на Мюнхенській конференції назвав можливі терміни обміну полоненими. А президент Володимир Зеленський запропонував бойовикам ОРДЛО здійснювати контроль над кордоном разом з ОБСЄ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: