НАТО продовжить політику стримування Росії - Столтенберг

Читать на русском
Генсек НАТО Йенс Столтенберг заявив, що НАТО сподівається на поліпшення відносин з Росією, але при цьому протистоїть її спробам розширювати свій вплив.

Генсек НАТО Йенс Столтенберг заявив, що НАТО сподівається на поліпшення відносин з Росією, але при цьому протистоїть її спробам розширювати свій вплив.

Про це він сказав на Мюнхенській конференції з безпеки.

«Ми продовжуємо прагнути до поліпшення відносин з нашим найбільшим сусідом», - цитує його Інтерфакс.

При цьому генсек альянсу відзначив, що Росія прагне повернутися до концепції поділу сфер впливу.

«Союзники по НАТО реагують на це, вони підвищують готовність своїх сил, вони дотримуються санкцій і протистоять спробам російського втручання», - зазначив він.

Також генсек НАТО заявив, що альянс не має наміру виводити війська з Афганістану. Однак якщо таліби покажуть готовність припинити насильство і піти на компроміси, чисельність контингенту може бути знижена.

Раніше, президент Литви Гітанас Науседа назвав американські війська в Прибалтиці «сильним стримуючим фактором» для Росії.

Як повідомлялося, у Мюнхені в п'ятницю, 14 лютого, відкрилася 56-а за рахунком Міжнародна конференція з безпеки.

Нагадаємо, американська делегація анонсувала переговори щодо протидії російській агресії проти України, які заплановані з ключовими союзниками під час Мюнхенської конференції безпеки.

Президент України Володимир Зеленський розпочав дводенний робочий візит до Федеративної Республіки Німеччина, де візьме участь у 56-й Мюнхенській конференції з питань безпеки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: