У Києві на хабарі погорів чиновник Секретаріату Кабміну

Читать на русском
У Києві був затриманий начальник одного з Управлінь Секретаріату Кабінету міністрів України за вимагання та отримання 2,5 млн грн хабара.

У Києві був затриманий начальник одного з Управлінь Секретаріату Кабінету міністрів України за вимагання та отримання 2,5 млн грн хабара.

Про це повідомляє пресслужба ДБР у вівторок, 4 лютого.

За попередньою інформацією, чиновник Секретаріату Кабміну із залученням посередника вимагав від представника суб'єкта підприємницької діяльності 2,5 мільйона гривень. «Відкат» призначався за підписання актів прийому-передачі виконаних будівельних робіт та відкликання судових позовів до підрядника.

«Керівника Управління затриманий безпосередньо під час отримання ним неправомірної вигоди в сумі 2 мільйони гривень в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Зараз вирішується питання щодо повідомлення про підозру затриманому і обрання щодо нього запобіжного заходу», - йдеться в повідомленні.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Київської області. Оперативний супровід - Управління стратегічних розслідувань в місті Києві ДСР Нацполіції, йдеться в повідомленні.

У відомстві додали, що в разі доведення провини, затриманому загрожує позбавлення волі на термін від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Раніше в Київській області на хабарі затримали податківця.

Також нагадаємо, чиновник «Укроборонпрому» попався на хабарі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: