Парубій розповів подробиці допиту в ДБР

Читать на русском
Ексспікер парламенту Андрій Парубій повідомив, що в середу, 12 лютого дав свідчення в ДБР у справі про перешкоджання виборчому праву під час виборів до ВР у 2019 році.

Ексспікер парламенту Андрій Парубій повідомив, що в середу, 12 лютого дав свідчення в ДБР у справі про «перешкоджання виборчому праву» під час виборів до ВР у 2019 році.

Про це нардеп написав у Facebook.

«Тільки-но вийшов з приміщення Державного бюро розслідувань, де давав свідчення у справі про «перешкоджання виборчому праву»(стаття 157 Кримінального кодексу України) під час парламентських виборів-2019», - заявив Парубій.

«У чому ж проявляється моє «перешкоджання»? Виявляється в тому, що я, як голова Верховної ради України, звертався до правоохоронних органів з вимогою встановити, чи не перебували одіозний соратник Януковича Клюєв, а також Кузьмін і Шарій в Україні протягом останніх п'яти років. І, відповідно, - чи мають вони право брати участь у виборах», - написав Парубій.

«Нагадаю, що Центральна виборча комісія їх зареєструвала кандидатами в народні депутати, і тільки після мого запиту було встановлено, що вони не мають правових підстав балотуватися, а потім ЦВК зняла їх з реєстрації. І ось тепер ДБР з цього приводу веде розслідування», - додав нардеп.

Раніше ДБР відкрило ще одне кримінальне провадження щодо Парубія. Приводом для цього стали «масові заворушення» в Одесі в 2014 році.

Нагадаємо, 10 вересня Парубія допитали в ДБР у справі про тестування сенсорної кнопки системи для голосування Рада-3.

Також Парубій дав свідчення у справі Майдану.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: