Із передвиборчих перегонів у США вийшли два політики

Читать на русском
У США від подальшої участі в президентських перегонах 2020 року відмовилися вже два кандидати.

У США від подальшої участі в президентських перегонах 2020 року відмовилися два кандидати.

Зокрема, американський бізнесмен Ендрю Янг, кандидат від Демократичної партії, відмовився від подальшої участі в президентських перегонах, висловивши готовність підтримати будь-кого, хто удостоїться цього права.

Відповідну заяву підприємець зробив, виступаючи перед своїми прихильниками після закриття виборчих дільниць на первинних виборах (праймеріз) демократів в американському штаті Нью-Гемпшир. Трансляцію його виступу вела телекомпанія CNN.

Янг підкреслив, що простий математичний підрахунок дає зрозуміти, що йому не вдасться вийти переможцем із передвиборчої боротьби. «Я не з тих, хто хоче приймати пожертвування і підтримку в перегонах, яку ми не виграємо, - вказав підприємець. - Тому сьогодні я оголошую про те, що припиняю свою президентську кампанію».

За даними джерел CNN, підприємець був змушений так вчинити після невтішних результатів зборів партійних активістів у штаті Айова 3 лютого. Янг зміг набрати лише 1% голосів, витративши левову частку наявних коштів на боротьбу в цьому штаті. Довелося звільняти практично весь персонал передвиборчого штабу, пояснюють джерела телекомпанії.

Також у вівторок сенатор від Колорадо Майкл Беннетт слідом за бізнесменом Ендрю Янгом оголосив про вихід з подальшої участі в передвиборчій боротьбі за право стати кандидатом у президенти США від Демократичної партії.

«Я думаю, нам доцільно завершити кампанію сьогодні ввечері», - заявив сенатор.

Кількість демократів-претендентів у кандидати на посаду президента США становила 11 осіб. Тепер їх залишається дев'ять.

Раніше Трамп передрік демократам втрату контролю над палатою представників.

Нагадаємо, в Америці дві третини виборців вважають, що нинішній президент Дональд Трамп буде переобраний у листопаді.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: