Коронавірус на лайнері в Японії: вже 130 хворих

Читать на русском
На борту лайнера Diamond Princess, який знаходиться на карантині біля берегів Японії через коронавірус, виявили уже 130 випадків захворювання.

На борту Diamond Princess виявили ще 60 осіб із коронавірусом. Таким чином, кількість хворих на борту збільшилася до 130 осіб.

На борту лайнера знаходилось 3711 осіб. Очікується, що корабель буде знаходитися на карантині до 19 лютого - 14 днів після початку періоду ізоляції, пише AFP.

Коронавірус із Китаю: нові дані про хворихУ світі підтвердили понад 40 тис. випадків зараження китайським коронавірусом. Від недуги померли 907 осіб, успішно побороли захворювання 3246.

Тих, у кого виявили коронавірус, евакуювали у місцеві медустанови Японії, а тих, хто залишився на кораблі, попросили залишитися в каютах, і їм дозволили ненадовго виходити на відкриті палуби.

Їх попросили носити маски та тримати на відстані один від одного, і дали термометри для регулярного контролю температури.

У міністерстві охорони здоров'я Японії повідомили, що близько 600 осіб на борту терміново потребували ліків, і близько половини отримали запаси на вихідні.

Всесвітня організація охорони здоров'я підтвердила, що нововиявлені випадки хвороби на кораблі не повинні збільшувати тривалість карантину, тому період карантину на Diamond Princess завершиться 19 лютого.

Нагадаэмо, в Японії перша людина одужала після зараження коронавірусом.

Як відомо, новий вид небезпечного коронавируса з Китаю вперше був виявлений у громадянина України. Він перебуваєна борту круїзного лайнера Diamond Princess в Японії.

Раніше Японія ізолювала круїзний лайнер Diamond Princess із 3711 пасажирами на борту після того, як у 80-річного пасажира з Гонконгу, підтвердився випадок інфікування китайським коронавірусом нового типу 2019-nCoV.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: