Помер перший лікар, який повідомив про коронавірус

Читать на русском
Лікар з китайського міста Ухань Лі Веньлян, який першим забив тривогу про поширення нового типу коронавірусу 2019 nCoV, помер в ніч на 7 лютого.

Лікар з китайського міста Ухань Лі Веньлян, який першим забив тривогу про поширення нового типу коронавірусу 2019 nCoV, помер в ніч на 7 лютого.

Про це повідомляє People's Daily.

Медик заразився небезпечною пневмонією, коли допомагав пацієнтам. Чутки про його смерть з'явилися 6 лютого. Пізніше лікарі пояснили, що у Веньляна дійсно зупинилося серце, але його вдалося реанімувати. Він знаходився в критичному стані, але незважаючи на всі зусилля своїх колег, помер в 2:58 7 лютого за місцевим часом.

«Ми глибоко сумуємо про смерть доктора Лі Веньляна, який, на жаль, заразився новим коронавірусом під час боротьби з епідемією. Лі помер», - йдеться в повідомленні видання.

Веньлян був офтальмологом і одним з восьми медиків, які попереджали про коронавірус. 30 грудня 2019 року він написав своїм колегам в групах соцмережі WeChat, що підтверджені сім випадків зараження коронавірусом.

Після публікації поліція винесла йому попередження, відчитавши за «неправдиву інформацію», яка «порушує громадський порядок». Сам Веньлян заразився коронавірусом 10 січня.

За даними на 6 лютого, число тих, що заразилися в світі перевищило 28 тис. осіб, померло понад 560 хворих. Випадки зараження зафіксували ще в 25 країнах, крім КНР.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: