В Одеському порту перевіряють на коронавірус всі новоприбулі екіпажі

Читать на русском
В Одеському порту посилили перевірки моряків міжнародних рейсів у зв’язку з поширенням смертельно небезпечного коронавірусу.

В Одеському порту посилили перевірки моряків міжнародних рейсів у зв’язку з поширенням смертельно небезпечного коронавірусу.

Про це повідомили в пресслужбі порту.

Лікарі-епідеміологи санітарно-карантинного відділу оглядають членів екіпажу на предмет симптомів вірусної інфекції, зокрема проводять температурний скринінг за допомогою безконтактного інфрачервоного термометра.

Медичний огляд провели на 25 морських суднах, чотири з яких покинули порти Китаю до спалаху епідемії коронавірусу, один після. Останній контейнеровоз з Гонконгу зайшов в порт 5 лютого.

Огляд проводиться до відкриття кордону прикордонниками і роботи митників.

«Ми змушені перейти майже на 100-відсотковий контроль екіпажів з урахуванням специфіки роботи моряків. Випадки завезення коронавірусу зафіксовані вже в 26 країнах. Навіть якщо моряк не відвідував Китай останнім часом, ми не знаємо, яким рейсом він летів на чергову зміну екіпажу, з ким контактував в літаку», — пояснила вимушені заходи лікар-епідеміолог Ніна Старова.

У разі підозр на коронавірус хворого ізолюють в судновий ізолятор, а саме судно буде поставлено на карантин. Поки таких випадків не було.

Перший випадок зараження коронавірусом 2019-nCoV був зареєстрований в китайському місті Ухань 31 грудня 2019 року.

Згідно з останніми даними, в Китаї було зареєстровано більше 28 000 підтверджених випадків пневмонії, викликаної коронавірусом нового типу, а також 565 смертей від цієї хвороби. Два летальні випадки зафіксували за межами Китаю.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: