Зеленського просять ввести до Мукачева Національну гвардію

Читать на русском
Мукачівська міськрада звернулася з проханням до президента Володимира Зеленського ввести до міста Національну гвардію через стрілянину, яка сталася вранці 7 лютого.

Мукачівська міськрада звернулася з проханням до президента Володимира Зеленського ввести до міста Національну гвардію через стрілянину, яка сталася вранці 7 лютого.

Про це повідомляє пресслужба міськради, передає Mukachevo.net.

Міська рада також просить змінити керівництво управління міської поліції, посилити його особовий склад, посилити матеріально-технічне забезпечення поліції Мукачева сучасними засобами, автотранспортом та екіпіровкою.

«Мукачівська міськрада змушена звернутися до Вас (Володимира Зеленського – ред.) за особистим втручанням через вкрай загрозливу криміногенну ситуацію, яка склалася в нашому місті. Підтвердженням цього є черговий зухвалий інцидент із застосуванням вогнепальної зброї, унаслідок чого шпиталізовано двох людей із пораненнями», - йдеться в повідомленні.

Головною причиною того, що в місті регулярно відбуваються кримінальні «розборки», в міськраді вважають професійну слабкість і вкрай низьку активність міської поліції.

«Злочинні угруповання відчувають себе все більш вільно, тому що фактично не відчувають системної, рішучої і професійної протидії з боку правоохоронців. Кримінальний блок міського управління поліції слабкий, на вулицях міста критично мало патрулів і патрульних екіпажів, профілактична робота щодо запобігання правопорушенням звелася до паперових звітів», - наголошується в зверненні.

Міська влада Мукачева категорично проти того, щоб місто асоціювалося з територією небезпеки.

«Це категорично неприпустимо через те, що інфраструктура Мукачівської об'єднаної територіальної громади стрімко розвивається, значно зростає кількість туристів, у тому числі й іноземних, які відвідують наш мальовничий і гостинний край», - додали в міськраді.

Раніше Зеленський розповів деталі розслідування справи про прослушку Гончарука.

Також нагадаємо, Зеленський призначив нового голову Львівської ОДА.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: