Оржель пояснив, чому розділили платіжки за газ

Читать на русском
Розділення платіжок за споживання і транспортування газу є вимогою розділення діяльності, у такий спосіб влада контролює і регулює тарифи на природні монополії.

Розділення платіжок за споживання і транспортування газу є вимогою розділення діяльності, у такий спосіб влада контролює і регулює тарифи на природні монополії.

Про це заявив на годині запитань до уряду в Раді міністр енергетики та захисту довкілля Олексій Оржель.

«Розділення платіжок на два платежі є вимогою через розділення діяльності. У нас відокремлена діяльність транспортування, відокремлена діяльність розподілу і постачання газу. Це означає, що держава контролює і регулює тарифи на природні монополії, на транспортування. Розподіл газу є природніми монополіями. Для того, щоб не було зловживань, держава і контролює це питання в рамках рішень незалежного регулятора», - сказав Оржель.

За його словами, навіть люди, які самостійно встановили твердопаливні котли, повинні сплачувати за транспортування газу для того, щоб була постійна послуга газопостачання.

«Навіть якщо ми врахуємо капітальні витрати для створення цієї системи, люди дійсно скидалися, будували ці газорозподільчі мережі. Усе-таки, щоб весь час був тиск у цих мережах, щоб вони весь час працювали, щоб були ремонтні бригади, обслуговуючий персонал, треба платити гроші, не може воно весь час бути в робочому стані без того, щоб за них не платити», - зазначив Оржель.

Раніше Гончарук пояснив поділ платіжок за газ.

Також у Держстаті розповіли, на скільки подорожчала комуналка за місяць.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: