Гончарук пояснив розподіл платіжок за газ

Читать на русском

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук розповів, звідки в платіжках українців взялася плата за транспортування газу.

Гончарук заявив, що ця плата завжди існувала, просто раніше вона входила до загального тарифу. Про це він написав у своєму Telegram-каналі.

Навіщо платити за газ, коли його не споживаєш, і чи можуть знизити ціни?Уряд планує – щоб не дратувати українців – прибрати окремі платіжки за транспортування газу.

Зараз, за ​​його словами, оплату транспортування відокремили, щоб в разі необхідності була можливість вільно змінювати постачальника. А це - європейські правила ринку і боротьба з монополіями, заявив Гончарук.

«Не дивлячись на поділ тарифу на дві частини, сукупна вартість двох платіжок (на газ і транспортування), які надійшли українцям в січні, все одно є меншою, ніж у минулому році в одній платіжці», - написав прем'єр.

Він нагадав, що грудні вартість платіжок перерахували в 21 області України, знизивши її до 30%. Також анонсував, що в лютому Міністерство соціальної політики автоматично нарахує субсидії і пільги по відокремленої послуги з розподілу природного газу за січень і лютий 2020 року.

«Також оплата платіжок за транспортування газу тим українцям, які газ не використовують, буде мінімальна. Наприклад, вартість розподілу газу на приготування їжі складе 2.8 грн. Уряд звернеться до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) з пропозицією затвердити мінімальну оплату за відсутності споживання газу», - повідомив він.

Уряд запропонує забезпечити одночасне надходження цих двох платіжок, щоб українцям було зручніше платити за спожиті послуги.

Раніше в Держстаті розповіли, на скільки подорожчала комуналка за місяць.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: