Справа Микитася: ВАКС вшестеро збільшив заставу адвокату Мармишу

Читать на русском
Апеляційна палата ВАКС частково задовольнила скаргу прокурора на низький розмір застави черговому підозрюваному у справі квартир для НГУ.
В'ячеслав Мармиш

Апеляційна палата вшестеро збільшила заставу колишньому заступнику президента будівельної корпорації «Укрбуд», експрокурору Шевченківського району Києва В'ячеславу Мармишу, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у причетності до заволодіння понад 81 млн грн Національної гвардії України.

Таке рішення 6 лютого ухвалила колегія суддів апеляційної палати Вищого антикорупційного суду, повідомляє пресслужба САП.

«Суд апеляційної інстанції, частково задовольнивши вимоги прокурора та детектива, визначив підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із альтернативою внесення 40 млн гривень застави», – заявляють у прокуратурі.

Слідство встановило, що у 2000-х роках Головне управління внутрішніх військ МВС України (в подальшому реорганізовано в ГУ Нацгвардії України) та компанія-забудовник, уклали угоду, за якою на території колишньої військової частини мали збудувати житловий комплекс із вбудованими паркінгами та нежитловими приміщеннями. В обмін на земельну ділянку площею близько 1 га в центрі Києва Нацгвардія мала отримати в житловому комплексі 50 квартир та 30 паркомісць.

Згодом, у 2016-2017 рр., сторони уклали додаткові угоди, за якими Нацгвардія відмовилась від цих квартир та паркомісць на Печерську в обмін на 65 квартир у будинку, що та сама компанія-забудовник зводила на околиці Києва (біля станції метро «Червоний хутір»). Вартість цих квартир, як встановила проведена в межах досудового розслідування експертиза, на 81 635 448 грн менша за ту, в яку оцінені квартири, що мала отримати Нацгвардія на початку домовленостей.

Нагадаємо, НАБУ не дало вилетіти з України екснардепу Максиму Микитасю, якого підозрюють в організації цієї справи. Пізніше на нього повторно наділи електронний браслет.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: