ДБР оголосило нову підозру у справі Майдану

Читать на русском
Слідчі відділу з розслідувань справ Майдану ДБР оголосили підозру колишньому слідчому Дніпровського районного управління ГУ МВС України в Києві.

Слідчі відділу з розслідувань справ Майдану ДБР оголосили підозру колишньому слідчому Дніпровського районного управління ГУ МВС України в Києві.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Його підозрюють за п'ятьма статтями Кримінального кодексу України: зловживання владою і службовим становищем (ч. 1 ст. 364), завідомо незаконне затримання (ч. 3 ст. 371), притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності і звинувачення у скоєнні особливо тяжкого злочину з фальсифікацією доказів (ч. 2 ст. 372), службове підроблення (ч. 1 ст. 366), незаконне перешкоджання організації і проведенню зборів та мітингів (ст. 340).

«Колишній правоохоронець незаконно затримав та залучив до кримінальної відповідальності чотирьох осіб за нібито участь у масових заворушеннях 18 лютого 2014 року в центрі Києва», - уточнили в ДБР.

Також перевіряється правомірність дій і рішень правоохоронців і суддів Дніпровського суду під час затримання, притягнення до відповідальності та застосування запобіжних заходів щодо 11 осіб 18-19 лютого 2014 року.

Крім цього, оголошено в розшук колишнього заступника прокурора Дніпровського району Києва, який перебуває в окупованому Криму. Оголошено підозри голові та судді Дніпровського райсуду Києва.

Нагадаємо, в Держбюро розслідувань призначили нового главу відділу, який займається злочинами Революції гідності. Ним став Олександр Буряк.

Раніше повідомлялося, що другий етап атестації прокурорів Генеральної прокуратури України здали 749 осіб із 776.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: