Аваков розповів, яким буде цифровий паспорт

Читать на русском
Міністерство внутрішніх справ планує запровадити електронний паспорт громадянина України, сказав голова відомства Арсен Аваков.

Міністерство внутрішніх справ планує запровадити електронний паспорт громадянина України.

Про це сказав глава відомства Арсен Аваков під час презентації державного мобільного додатка «Дія», повідомляє пресслужба МВС у четвер, 6 лютого.

Зазначається, що наступним кроком МВС у процесі діджиталізації стане цифровий образ паспорта громадянина України. За словами Авакова, це стане реальним уже цієї весни, і кількість доступних опцій електронного паспорта буде постійно зростати.

«Цифровий паспорт працюватиме через цифрове додаток «Дія» і дозволить посвідчувати особу під час медичного обслуговування, банківських операцій, під час отримання адміністративно-готельних, інформаційних, бібліотечних послуг, під час подорожей залізничним або повітряним транспортом, для підтвердження особи на запит поліції і правоохоронних органів тощо», - сказав Аваков.

За його словами, Україна входить до четвірки країн ЄС і в десятку світових, що використовують цифрове посвідчення водія, але «за образом нашого цифрового паспорта ми другі у світі».

Нагадаємо, що сьогодні представили державний мобільний додаток «Дія». Як заявив президент Володимир Зеленський, Україна стала третьою країною Європи, у якої є щось схоже.

Зазначимо, що напередодні Зеленський отримав ID-карту з електронним підписом і протестував електронний кабінет водія.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: