В Україні різко зросла захворюваність на грип

Читать на русском
Відзначається, що майже у всіх областях України було зареєстровано епідемічну активність різної інтенсивності, крім Києва, Чернігівської, Харківської та Луганської областей.

В Україні за тиждень на грип та ОВВІ захворіло 260 тисяч осіб.

Епідемічний поріг перевищено на 43%, повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров'я в середу, 5 лютого.

Тижнем раніше епідпоріг був перевищений всього на 1,4%.

«За минулий тиждень (27 січня - 2 лютого) на ГРВІ захворіли 260 000 871 особа, з них 67,8% - діти. Інтенсивний показник захворюваності склав 682,2 на 100 тисяч населення, що на 43,1% більше за епідемічний поріг по Україні», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що майже у всіх областях України було зареєстровано епідемічну активність різної інтенсивності, крім Києва, Чернігівської, Харківської та Луганської областей.

При цьому повідомляється, що перевищення епідемічного порогу захворюваності на грип не означає початок епідемії грипу. Найчастіше це типовий для зимової пори року і цілком очікуваний епідемічний підйом захворюваності, запевнили в МОЗ.

«За результатами лабораторного дослідження методом ПЛР (полімеразної ланцюгової реакції - ред.) у 30 з 95 зразків матеріалів визначені віруси грипу: 18 - типу А (Н1) pdm09, 12 - типу А, а не субтиповано», - додали в пресслужбі .

З початку епідеміологічного сезону від ускладнень грипу померли 15 людей.

Згідно з повідомленням Центру громадського здоров'я, в цілому з 1 жовтня 2019 року госпіталізовано 84 846 хворих на грип та ГРВІ, з них 77,6% - діти, вакцинувалось 235,404 тис. осіб.

Раніше в Полтаві на карантин через грип та ГРВІ закрили всі школи.

Також нагадаємо, в школах Сум через грип оголосили карантин.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: