Уряд ліквідував корупційну складову в галузі видобування – Гончарук

Читать на русском
Гончарук розповів, що на засіданні Кабміну сьогодні скасували погодження облрадами надання родовищ корисних копалин загальнодержавного значення.

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук розповів, що на засіданні Кабміну сьогодні скасували погодження облрадами надання родовищ корисних копалин загальнодержавного значення.

Про це він написав у Telegram-каналі.

«Ліквідували корупційну складову в галузі видобування. Це значно сприятиме залученню інвестицій. Ми скасували погодження облрадами надання родовищ корисних копалин загальнодержавного значення. Адже насправді облради часто відмовляли інвесторам, зокрема державним компаніям, через корупційні мотиви. Уряд ухвалив постанову про прискорення електронних аукціонів надрокористувача», - написав він.

За словами прем'єра, копалини місцевого значення залишаються у віданні сільських, селищних, міських і районних рад та ОТГ.

«Відтепер інвестори зможуть планувати свою діяльність завчасно. Уряд дозволив резервування земельної ділянки ще до виставлення її на аукціон. Надра будуть джерелом доходу для бюджету, а також нових робочих місць та енергетичної безпеки України», - написав він.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що уряд створює Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві.

Раніше Рада знизила ставку ренти на видобуток бурштину.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: