Рада звільнила Бабак і призначила нового міністра: як голосували нардепи

Читать на русском

Верховна рада України звільнила Олену Бабак з посади міністра розвитку громад і територій. Нагадаємо, що Бабак написала заяву про звільнення за власним бажанням у середині січня. Крім того, народні депутати призначили Дениса Шмигаля віцепрем'єр-міністром і новим главою відомства. «Слово і Діло» подивилося, як розподілилися голоси в залі.

Звільнення Бабак підтримали 266 народних депутатів, 32 виступили «проти», 75 – утрималися, 20 – не голосували.

Фракція «Слуга народу» дала 221 голос «за», 6 депутатів утрималися, 4 – не голосували, 16 – були відсутні. «Опозиційна платформа» дала 11 голосів, 23 особи – утрималися, 7 – не голосували, 3 – були відсутні.

Група «За майбутнє» підтримала постанову 12 голосами, 5 – утрималися, 4 – не голосували, один – був відсутній. Група «Довіра» в повному складі виступила «за» (17 депутатів), 5 голосів дали позафракційні нардепи (7 – «проти», 4 – утрималися, 2 – не голосували, 4 – були відсутні).

Жодного голосу не дала фракція «Європейська солідарність» (22 – «проти», 2 – не голосували, 3 – були відсутні), «Батьківщина» (3 – «проти», 17 – утрималися, один – не голосував, 3 – були відсутні), «Голос» (усі 20 нардепів утрималися).

Призначення Дениса Шмигаля на пост віцепрем'єра – міністра розвитку громад підтримали 278 депутатів, двоє виступили «проти» (Сергій Власенко та Сергій Ларін), 92 – утрималися, 21 – не голосував.

«Слуги народу» дали за постанову 232 голоси «за», один депутат не голосував і 14 були відсутні. Група «За майбутнє» дала 18 голосів «за», 3 – не голосували і один був відсутній. Група «Довіра» в повному складі підтримала постанову, позафракційні нардепи дали 11 голосів (6 – утрималися, 2 – не голосували, 3 – були відсутні).

Жодного голосу «за» не дала «Опозиційна платформа» (один – «проти», 32 – утрималися, 8 – не голосували, 3 – були відсутні), «Європейська солідарність» (18 – утрималися, 3 – не голосували, 6 – були відсутні), «Батьківщина» (один – «проти», 18 – утрималися, 2 – не голосували і 3 – були відсутні), «Голос» (18 – утрималися і 2 – не голосували).

Нагадаємо, 17 січня прем'єр-міністр Олексій Гончарук написав заяву про відставку на тлі скандалу з публікацією аудіозаписів його наради. Президент Володимир Зеленський прийняти заяву відмовився.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: