Голова МЗС ФРН закликав Євросоюз криміналізувати заперечення Голокосту

Читать на русском
Німеччина має намір домагатися криміналізації заперечення голокосту в країнах Євросоюзу, заявив німецький міністр закордонних справ Хайко Маас.

Німеччина має намір домагатися криміналізації заперечення Голокосту в країнах Євросоюзу.

Про це заявив німецький міністр закордонних справ Хайко Маас в своїй статті для видання Der Spiegel, яка була опублікована 26 січня.

«Ми працюємо над тим, щоб всі держави - члени ЄС нарешті визнали злочином заперечення Голокосту, як вони і обіцяли», - підкреслив глава німецької дипломатії.

У 2020 році Німеччина почне головувати в Раді ЄС, Раді Європи і Міжнародному альянсі пам'яті жертв Голокосту. За словами Мааса, Берлін винесе боротьбу з антисемітизмом на перше місце у всіх трьох цих інститутах.

На його думку, заходи повинні включати в себе кримінальне переслідування порушників, кращий захист єврейських установ, а також боротьбу з антисемітизмом за допомогою освіти та інтеграції.

Для цього необхідно, щоб кожна країна - учасниця альянсу представила свого уповноваженого по боротьбі з антисемітизмом, вважає Маас.

Крім того міністр закликав посилити протидію дезінформації та поширенню ксенофобії в мережі.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський передав своє місце на Всесвітньому форумі пам'яті Голокосту в Ізраїлі тим, хто пережив цю страшну трагедію.

Як повідомлялося, під час робочого візиту до Польщі президент України Володимир Зеленський взяв участь у вечорі з нагоди 75-ї річниці визволення нацистського концтабору Аушвіц-Біркенау.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: