Голова комітету ВР допустив звільнення Авакова

Читать на русском
Одним із приводів звільнення міністра внутрішніх справ Арсена Авакова може стати провал розслідування справи про вбивство журналіста Павла Шеремета.

Одним із приводів звільнення міністра внутрішніх справ Арсена Авакова може стати провал розслідування справи про вбивство журналіста Павла Шеремета.

Про це заявив голова комітету з питань правоохоронної діяльності Верховної ради Денис Монастирський в інтерв'ю РБК-Україна.

За його словами, випробувальний термін Авакова не закінчений, до його роботи на сьогодні дуже пильна увага.

«І я вважаю, що якщо конкретно справа Шеремета розвалиться на очах - це, можливо, буде одним із приводів для того, щоб Арсен Борисович пішов з посади. Принаймні масштаб цієї справи, суспільний резонанс і підозрюваних іншого варіанту не залишає. Ця справа, однозначно, стане рубіконом», - зазначив Монастирський.

Монастирський вважає, що Аваков станом на сьогодні не консультує президента Володимира Зеленського в питаннях законодавчих ініціатив.

«Він, безумовно, рефлексує на президентські ініціативи. І це, напевно, нормально для керівника найбільшого міністерства в країні. Але, напевно, правильно буде сказати, що він не є на сьогодні «застрільником» цих ідей», – уточнив Монастирський.

Нагадаємо, у грудні 2019 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що фігуранти справи про вбивство Павла Шеремета затримані.

Раніше в ГПУ повідомили, що у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета відбулося суттєве просування.

Як повідомлялося, у жовтні Зеленський пригрозив змінити керівництво МВС, якщо справа Шеремета не буде розкрита до певного терміну.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: