Кабмін уточнив порядок денний засідання «Україна-ЄС»

Читать на русском
Кабмін уточнив порядок денний і склад делегації на шосте засідання ради асоціації «Україна - ЄС», котре відбудеться 28 січня в Брюсселі.

Кабмін уточнив порядок денний і склад делегації на шосте засідання ради асоціації «Україна - ЄС», котре відбудеться 28 січня в Брюсселі.

Як зазначає пресслужба Кабміну, це буде перше засідання після зміни уряду в Україні і складу Єврокомісії.

У Брюсселі буде обговорюватися прогрес в імплементації Угоди про асоціацію між Україною ЄС, стан торгівлі, шляхи поглиблення співпраці в економіці, сфері юстиції, свободи та безпеки. Також будуть підняті теми протидії російській агресії та імплементації Мінських домовленостей, положення справ у Криму.

Делегацію України очолить прем'єр Олексій Гончарук, Євросоюзу - високий представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель. Також у засіданні візьме участь єврокомісар з питань політики сусідства і переговорів про розширення Олівер Варга.

В української делегації увійдуть віце-прем'єр Дмитро Кулеба, міністри Вадим Пристайко, Владислав Криклій, Анна Новосад, Оксана Маркарова, торговий представник Тарас Качка і декілька заступників міністрів.

Програма візиту голови уряду до Брюсселя також передбачає двосторонні зустрічі з президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляй'н, президентом Європейської ради Шарлем Мішелем, високим представником ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозепом Боррелем, віце-президентом Європейському комісії Валдісом Домбровскісом, а також зустріч із представником бельгійського бізнесу.

Нагадаємо, що раніше прем'єр анонсував оновлення Угоди про асоціацію з ЄС. Кабмін зробить все необхідне, щоб наступний рік став максимально успішним для України з точки зору європейської інтеграції, підкреслив Олексій Гончарук.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: