Смертельний вірус з Китаю: з'ясувалося, яка лікарня в Києві прийматиме хворих

Читать на русском
За інформацією медиків, у разі виявлення в аеропорту «Бориспіль» пасажирів із підозрою на коронавірус, вони будуть доставлені до певних лікарень.

За інформацією медиків, у разі виявлення в аеропорту «Бориспіль» пасажирів із підозрою на коронавірус, вони будуть доставлені до певних лікарень.

Хворих прийматиме Олександрівська лікарня Києва, заявив генеральний директор ЦГЗ МОЗ України Ігор Кузін під час брифінгу.

Він зазначив, що медики отримують інформацію про ситуацію на борту ще до його приземлення.

Коронавірус у Китаї: що потрібно знати про хворобуКоронавірус у Китаї. Усе, що потрібно знати про хворобу – симптоми, профілактика та шляхи зараження.

«За півгодини до того, як буде приземлення повітряного судна, проходить інформування в рамках аеропорту по ситуації на борту. Також заповнюється вся необхідна документація. Для повітряних суден є документ, передбачений міжнародно-санітарними правилами, який називається повітряна декларація судна, в ній є спеціальна медична частина. Вона заповнюється, туди заноситься інформація про всі скарги, які надходили протягом польоту. Коли ця інформація внесена, передана на землю, дається дозвіл на приземлення цього літака», - сказав Кузін.

Він зазначив, що отримавши цю інформацію лікар-епідеміолог заходить і проводить переговори з бортпровідником, опитуючи за необхідності осіб, у яких є підозра на інфекційне захворювання або певні скарги.

За його словами, фахівці, які доставлятимуть пацієнтів із підозрою на коронавірус до лікарняного закладу, матимуть спецодяг. Пацієнти будуть направлені до певних лікарень.

«За певними лікарнями є маршрути. Наприклад, в місті Києві така клініка - Олександрівська клінічна лікарня, є певні ліжка, на які госпіталізуються такі пацієнти», - зазначив голова ЦГЗ.

Нагадаємо, в Україні створили оперативний штаб для контролю поширення коронавірусу.

Раніше повідомлялося, в МОЗ оцінили ризик завезення коронавируса в Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: