Кабмін зменшив вартість ліцензій для мобільних операторів

Читать на русском
Уряд ухвалив рішення щодо зниження вартості ліцензій на користування радіочастотним ресурсом для мобільних операторів.

Уряд ухвалив рішення щодо зниження вартості ліцензій на користування радіочастотним ресурсом для мобільних операторів.

Про це пише пресслужба Міністерства цифрової трансформації України.

Згідно із рішенням оператори мобільного зв'язку отримають ліцензії в діапазоні 900 МГц без тендеру, тобто відновлять свої нинішні ліцензії.

«Використання саме цих частот дозволяє покривати більшу територію однією базовою станцією порівняно з більш високими діапазонами. Нові ліцензії технологічно нейтральні. Це означає, що оператори зможуть розвивати не тільки свої мережі 4G, але й впроваджувати більш сучасні технології», - повідомили в міністерстві.

За даними пресслужби, рішенням уряду зменшена вартість ліцензій на користування радіочастотним ресурсом. Це зроблено за рахунок зміни механізму оплати - щорічне збільшення кроку платежів для кожного наступного року після 5 років дії ліцензії знижено з 10% встановленої вартості до 5%. Тож протягом усього терміну дії ліцензій (а це від одного року до 13-ти, залежно від того, який термін дії ліцензії обере для себе кожен оператор) оператори заощадять понад 300 млн грн.

«Важливо, що при отриманні нових ліцензій оператори повністю оплатять їх цього року. А це - близько 900 млн грн надходжень до бюджету країни», - йдеться в повідомленні.

Раніше стало відомо, що ПЦУ запустить власний мобільний додаток.

Також нагадаємо, Кабмін затвердив бюджет Пенсійного фонду на 2020 рік.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: