МінТОТ розділять на два міністерства

Читать на русском
Міністерство у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб розділять на дві структури.

Міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Оксана Коляда заявила про поділ відомства на дві структури.

Про це пише в четвер, 23 січня, Інтерфакс-Україна.

«Нам вдалося донести інформацію про величезний обсяг завдань, які лежать у площині всього уряду, і дати зрозуміти вищому керівництву держави, що це вимагає окремого блоку роботи окремого міністерства, можливо, навіть яке очолюватиме профільний віцепрем'єр-міністр. Але і тут у нас є розуміння того, що слід не починати знову Міністерство окупованих територій, необхідно змінювати парадигму і говорити про ефективну роботу Міністерства реінтеграції. Наша команда узагальнює свої пропозиції, і ми їх представимо найближчим часом», - сказала міністр.

За її словами, питання реінтеграції не може вирішувати одне, навіть об'єднане міністерство, оскільки є потреба в міжсекторальному співробітництві.

Наразі у відомстві проводяться консультації для того, щоб бути готовими до цього поділу.

«Дуже важливим для нас є узагальнення та передача нашого досвіду і напрацювань для перезапуску нового міністерства з питань реінтеграції», - заявила міністр.

Водночас Коляда заявила, що зараз не має інформації, хто очолить майбутнє Міністерство окупованих територій після роз'єднання.

Раніше МінВОТ розробило словник термінів щодо конфлікту на Донбасі.

Нагадаємо, у вересні Кабмін офіційно сформував нові міністерства.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: