Учасники конференції щодо Лівії домовилися про перемир'я в країні

Читать на русском
Учасники конференції щодо лівійського врегулювання, яка відбулася 19 січня в Берліні, домовилися про перемир'я в країні.

Учасники конференції щодо лівійського врегулювання, яка відбулася 19 січня в Берліні, домовилися про перемир'я в країні.

Про це в неділю повідомило агентство DPA.

Як заявила за підсумками зустрічі канцлер ФРН Ангела Меркель, учасники саміту погодилися на запровадження ембарго на поставки зброї і припинення військової підтримки сторін конфлікту. Крім цього, було вирішено сформувати військову комісію в форматі «п'ять на п'ять», учасники погодили її склад. Найближчим часом їм будуть вислані запрошення.

«Ми почули зобов'язання від усіх учасників переговорів, які взяли на себе зобов'язання не чинити ніякої подальшої підтримки конфліктуючим сторонам. Це стосується військової допомоги, допомоги у вигляді зброї. Таким чином, буде дотримуватися збройне ембарго і перемир'я», - сказала канцлер.

При цьому Меркель уточнила, що санкції за порушення збройового ембарго не обговорювалися.

Також повідомляється, що учасники конференції прийняли спільну заяву. Пізніше цей документ повинен бути схвалений Радою Безпеки ООН і стати частиною політичного врегулювання конфлікту в Лівії. Як підкреслила Меркель, розбіжності можна вирішити тільки політичним шляхом.

Міжнародна конференція з врегулювання конфлікту в Лівії відкрилася в Берліні у відомстві федерального канцлера ФРН.

Після повалення і вбивства лівійського лідера Муаммара Каддафі в 2011 році в Лівії не припиняються військові дії. У країні фактично панує двовладдя. На заході в столиці Тріполі править сформований за підтримки ООН і Євросоюзу Уряд національної згоди. На сході - обраний народом парламент. Влада східної частини країни співпрацюють з ЛНА на чолі з Хафтаром.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: