СБУ викрила на хабарі заступника голови ДСНС

Читать на русском
Служба безпеки України викрила заступника начальника одного з департаментів Державної служби з надзвичайних ситуацій на отриманні хабаря.

Служба безпеки України викрила заступника начальника одного з департаментів Державної служби з надзвичайних ситуацій на отриманні хабаря.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Повідомляється, що один з керівників департаменту з попередження надзвичайних ситуацій ДСНС вимагав 66 тисяч гривень за погодження дозвільної документації на об'єктах підвищеної небезпеки.

«Чиновник з порушенням порядку прийняття в експлуатацію систем раннього виявлення загрози виникнення надзвичайних ситуацій та оповіщення людей у разі їх виникнення наказав підлеглому підписати акти введення в експлуатацію цих систем. Вони змонтовані на об'єкти критичної інфраструктури паливно-енергетичного комплексу в одній з областей України, їх легалізація відбулася без фактичного виїзду та перевірки їх працездатності», - повідомили в СБУ.

Наголошується, що дії чиновника могли призвести до катастрофи, яка несе пряму загрозу життю і здоров'ю людей.

У даній справі двом посадовим особам ДСНС повідомили, в тому числі і заступнику начальника управління, повідомили про підозру у ч. 3 ст. 368 і ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України. Також планується оголошення підозри керівнику суб'єкта господарювання за ч. 3 ст. 369 КК.

Раніше у Києві на хабарі погорів чиновник космічного агентства.

Також НАБУ затримало на хабарі голову обласної податкової.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: