Авіакатастрофа в Ірані: Пристайко і держсекретар Британії обговорили перебіг розслідування

Читать на русском
Голова МЗС України Вадим Пристайко і держсекретар Великобританії у закордонних справах Домінік Рааб обговорили розслідування катастрофи літака МАУ в Ірані.

Голова МЗС України Вадим Пристайко і держсекретар Великобританії у закордонних справах Домінік Рааб обговорили розслідування катастрофи літака МАУ в Ірані.

Про це повідомляє пресслужба відомства в четвер, 16 січня.

За інформацією, Пристайко і Рааб провели переговори в рамках зустрічі міністрів закордонних справ України, Канади, Великої Британії, Швеції та Афганістану з розслідування катастрофи літака МАУ в Тегерані.

Співрозмовники відзначили важливість спільних дій для забезпечення належного розслідування обставин катастрофи українського літака. Також вони домовилися, що Україна і Великобританія докладуть усіх зусиль для притягнення винних до відповідальності і забезпечення виплати Іраном належної компенсації сім'ям загиблих.

Пристайко повідомив, що українська сторона готова надати допомогу в репатріації тіл загиблих громадян Великої Британії.

Крім того, Домінік Рааб зазначив, що незважаючи на вихід із Євросоюзу, Британія й надалі буде залишатися відданим другом України і підтримуватиме суверенітет і територіальну цілісність держави. Він також поінформував про деякі аспекти майбутньої імплементації в Великобританії санкцій в рамках так званого «Акту Магнітського».

Раніше стало відомо, що МАУ запустила «гарячу лінію» для родичів жертв катастрофи.

Також нагадаємо, Зеленський зустрівся з родичами загиблих.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: