В ООН закликали до прозорого розслідування катастрофи літака МАУ

Читать на русском
Розслідування катастрофи літака Міжнародних авіаліній України (МАУ) в Ірані має бути прозорим і проходити за участю країн, чиї громадяни загинули в авіакатастрофі.

Розслідування катастрофи літака «Міжнародних авіаліній України» (МАУ) в Ірані має бути прозорим і проходити за участю країн, чиї громадяни загинули в авіакатастрофі.

Про це в понеділок, 13 січня, заявив офіційний представник Генерального секретаря ООН Стефан Дюжаррік.

«Вкрай важливо, щоб влада забезпечила ретельне і прозоре розслідування події трагічного інциденту», - цитує його ТАСС. Представник генсека зазначив, що в ООН звернули увагу на визнання Іраном своєї провини в аварії літака.

Також Дюжаррік нагадав, що відповідно до Конвенції про міжнародну цивільну авіацію в розслідуванні катастрофи повинні брати участь країни, чиї громадяни там загинули. Крім того, він додав, що Генсеку ООН Антоніу Гутеррішу не надходили запити щодо участі у зустрічах з приводу розслідування.

Нагадаємо, у ніч на 8 січня в Тегерані розбився пасажирський літак Boeing 737 авіакомпанії МАУ. Загинули 176 осіб, серед жертв 11 українців. Більшість загиблих - з Ірану і Канади.

Тієї ж ночі Іран завдав ракетних ударів по американських військових базах в Іраку.

Вранці 11 січня іранська влада визнала, що літак МАУ був збитий військовими. Президент країни Хасан Роухані висловив співчуття сім'ям загиблих і пообіцяв покарати винних, а також розпорядився щодо виплати компенсації.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: