Авіакатастрофа МАУ: Зеленський домовився з Трюдо про спільні дії

Читать на русском
Глава держави Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо під час телефонної розмови домовилися про подальші спільні дії в зв'язку з авіакатастрофою в Ірані.

Глава держави Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо під час телефонної розмови домовилися про подальші спільні дії в зв'язку з авіакатастрофою в Ірані.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Трюдо подякував Зеленському за зусилля щодо забезпечення доступу канадських фахівців до місця трагедії. Також він попросив сприяння українського президента в діалозі з іранською владою під час ідентифікації тіл загиблих, серед яких є і громадяни Канади. Володимир Зеленський позитивно оцінив залучення представників Канади до розслідування.

«Українські фахівці і дипломати готові всебічно допомагати в роботі канадським колегам в Тегерані», - заявив Зеленський.

Також він підтвердив готовність надати логістичне сприяння в поверненні до Канади останків загиблих канадських громадян після завершення необхідних формальних процедур в Ірані. Сторони підтримали подальшу координацію зусиль для забезпечення належної міжнародно-правової відповідальності винних у збиття літака.

Володимир Зеленський і Джастін Трюдо сподіваються на конструктивну роботу групи координації та реагування на чолі з міністрами закордонних справ країн, громадяни яких загинули в катастрофі. Засідання групи відбудеться 16 січня в Лондоні. У цьому контексті сторони відзначили важливість розробки алгоритму недопущення подібних трагедій в майбутньому.

Зеленський і Трюдо висловили надію на подальшу співпрацю і обмін інформацією з розслідування катастрофи, зокрема у взаємодії з Іраном.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: