США запроваджують санкції проти екслідера Демократичної партії Молдови Плахотнюка

Читать на русском
Американська адміністрація ухвалила рішення запровадити санкції стосовно колишнього лідера Демократичної партії Молдови олігарха Володимира Плахотнюка і членів його сім'ї.

Американська адміністрація ухвалила рішення запровадити санкції стосовно колишнього лідера Демократичної партії Молдови олігарха Володимира Плахотнюка і членів його сім'ї.

Про це повідомляється в поширеній в понеділок письмовій заяві держсекретаря США Майкла Помпео.

Як зазначається в цьому документі, таке рішення ухвалено у зв'язку з тим, що Плахотнюк був замішаний в корупції. «У своїй офіційній якості Плахотнюк був залучений в акти корупції, які підривали верховенство закону і серйозно загрожували незалежності демократичних інститутів Молдови», - переконаний керівник зовнішньополітичного відомства США.

За його свідченням, обмежувальні заходи застосовуються проти Плахотнюка, його дружини Оксани Кілдеску і синів Тимофія і Інокентія. Всі вони, як уточнюється в заяві Помпео, відтепер позбавляються права на отримання американських в'їзних віз.

«Сьогоднішні дії посилають потужний сигнал про те, що Сполучені Штати не терплять корупції і підтримують народ Молдови в боротьбі з нею», - запевняє дипломат. Як він попереджає, Держдепартамент буде і далі користуватися наявними у нього повноваженнями в рамках національного законодавства з метою боротьби з корупцією «в даному регіоні і в усьому світі».

Влітку минулого року в парламенті Молдови було сформовано нову більшість з партій, які об'єдналися проти олігарха, який контролював владу в країні, і екслідера Демократичної партії Молдови Володимира Плахотнюка. Після цього олігарх і наближені до нього люди покинули країну. Нова влада розгорнула масштабну кампанію у боротьбі з корупцією. Вони також поклали на оточення Плахотнюка відповідальність за виведення приблизно $ 1 млрд з банківської системи країни, через що в 2015 році в республіці розгорівся гучний скандал.

Раніше повідомлялося, що США запровадили нові санкції проти Венесуели.

Також США запровадили нові санкції проти Ірану.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: