Туреччина готова на дзеркальні санкції проти США

Читать на русском
Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган пригрозив відповідними заходами США в разі запровадження санкцій проти проекту Турецький потік.

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган пригрозив відповідними заходами США в разі запровадження санкцій проти проекту «Турецький потік».

Про це в п'ятницю, 20 грудня, повідомляє телеканал NTV.

«У сенаті США кажуть, що вони запровадять санкції проти «Турецького потоку». Це порушення наших прав. Ми зробимо відповідні заходи проти них», - зазначив глава держави.

Раніше в цей день Сенат Сполучених Штатів ухвалив оборонний бюджет країни в розмірі $ 738 млрд, куди включені санкції проти «Північного потоку - 2» і «Турецького потоку», а також військова допомога Україні. Бюджет передбачає введення обмежень проти газопроводів в якості заходів для «захисту» європейської енергетичної безпеки.

30 листопада Ердоган назвав дату запуску «Турецького потоку». За його словами, церемонія відбудеться 8 січня в Стамбулі.

19 листопада «Газпром» заповнив газом обидві нитки «Турецького потоку». Паливо йде від району Анапи до приймального терміналу в Туреччині.18 вересня прем'єр-міністр Болгарії Бойко Борисов заявив про початок будівництва «Балканського потоку». Роботи повинні завершитися до 2020 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: