В Ірані розповіли про другий літак в небі під час аварії борту України

Читать на русском
Літак катарських авіаліній був в небі над Тегераном в момент запуску ракети по пасажирському літаку Міжнародних авіаліній України.

Літак катарських авіаліній був в небі над Тегераном в момент запуску ракети по пасажирському літаку «Міжнародних авіаліній України».

Про це в понеділок, 13 січня, повідомляє «РІА Новини» з посиланням на заступника голови комітету з міського будівництва парламенту Ірану Абу аль-Фадил Мусаві Беюк.

«Там був ще катарський літак в цю ніч. Коли він увійшов в іранський повітряний простір, то повідомив іранським диспетчерам про своє місцезнаходження, і вони, в свою чергу, поінформували сили ППО, їм вдалося скоординуватися, щоб літак пролетів як зазвичай», - розповів він агентству.

Також депутат пояснив, що, швидше за все, катарський борт зауважив світло в небі і зробив запит. Диспетчери, в свою чергу, зв'язалися з силами ППО і дали дозвіл на проліт.

Нагадаємо, у ніч на 8 січня в Тегерані розбився пасажирський літак Boeing 737 авіакомпанії МАУ. Загинули 176 осіб, серед жертв 11 українців. Більшість загиблих - з Ірану і Канади.

Тієї ж ночі Іран завдав ракетних ударів по американських військових базах в Іраку.

Вранці 11 січня іранська влада визнала, що літак МАУ був збитий військовими. Президент країни Хасан Роухані висловив співчуття сім'ям загиблих і пообіцяв покарати винних, а також розпорядився щодо виплати компенсації.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: