В Іраку розстріляли машину з журналістами, є жертви

Читать на русском
В Іраку застрелили кореспондента Ахмеда Абдула Самада і оператора Сафаа Галі, які працювали на телеканалі Dilja.

В Іраку застрелили кореспондента Ахмеда Абдула Самада і оператора Сафаа Галі, які працювали на телеканалі Dilja.

Невідомі відкрили вогонь по автомобілю журналістів. На вебсайті Dilja TV оприлюднили відеозапис з місця вбивства, повідомляє Daily Mail.

Підрахували, скільки журналістів було вбито в світі з початку 2019 рокуЗ початку 2019 року в 26 країнах світу були вбиті 75 співробітників ЗМІ. Про це йдеться у щорічній доповіді неурядової організації Press Emblem Campaign.

На кадрах видно, що Самад зазнав вогнепального поранення голови, на дверцятах автомобіля - сліди від куль. Оператор зазнав трьох кульових поранень в груди.

Посольство США в Багдаді назвало вбивство журналістів «жалюгідним і боягузливим», опублікувавши відповідне повідомлення в Twitter.

«Тривалі вбивства, викрадення людей, переслідування і залякування з боку збройних угруповань представників преси, активістів соціальних мереж і прихильників реформ в Іраку не можуть залишатися безкарними», - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, що в 2019 році загинули понад 70 співробітників ЗМІ з усього світу. Показник поточного року менший порівняно з 2018 роком, коли загинули 113 осіб, повідомила організація Press Emblem Campaign.

Раніше прем'єр Мальти пішов у відставку через вбивство журналістки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: