Труба прокоментував відкриття щодо нього справи в Офісі генпрокурора

Читать на русском
Колишній очільник ДБР Роман Труба заявив, що у питанні відкриття Офісом генпрокурора кримінального провадження проти нього є політична та правова складові.

Колишній очільник ДБР Роман Труба заявив, що у питанні відкриття Офісом генпрокурора кримінального провадження проти нього є політична та правова складові.

Про це він написав у Telegram.

Трубу звільнили з посади директора ДБР: скільки обіцянок він встиг виконатиРоман Труба – більше не директор Державного бюро розслідувань. За час на посаді він виконав 38 відсотків своїх обіцянок.

«Почнемо з політичної: це очікувано. По-перше, це особисте – Петро Олексійович прагне помсти за професійну роботу, яку вели слідчі ДБР у рамках 13 кримінальних проваджень, учасником яких він є», - сказав Труба.

За словами колишнього директора ДБР, Порошенку «потрібно перекривати докази, здобуті під час розслідування, політичною картою».

«Поставити під сумнів об’єктивність дій керівника, чим знецінити результати роботи ДБР. Саме з цим меседжем він буде заходити до європейських політиків – це його єдиний захист», - сказав він.

Труба додав, що «кримінальне провадження відкрито щодо повідомлень про фейкові аудіозаписи» і «перспектив там немає».

Також Труба заявив, що внесення відомостей до ЄРДР не є чимось незвичайним.

«Щодо правової частини, тут все просто: внесення відомостей до ЄРДР не є чимось незвичайним, адже всі звернення, заяви мають бути перевірені в рамках відкритого кримінального провадження. Буду співпрацювати з правоохоронцями та давати відповіді на їхні питання», - сказав він.

Нагадаємо, Офіс Генпрокурора порушив кримінальне провадження за фактами можливого втручання в діяльність працівників правоохоронних органів і розголошення даних розслідування колишнім директором Державного бюро розслідувань Романом Трубою.

Раніше президент України Володимир Зеленський звільнив Трубу з ДБР.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: