У Польщі назвали умови для відновлення могил бійців УПА

Читать на русском
За інформацією ЗМІ, відновлення могил бійців УПА можливо після ухвалення низки політичних рішень і внесення змін до нормативних документів про військові поховання.

У Польщі назвали умову для відновлення могил бійців Української повстанської армії (УПА).

Про це повідомляє Dzieje.

За інформацією ЗМІ, відновлення могил бійців УПА можливо після ухвалення низки політичних рішень і внесення змін до нормативних документів про військові поховання.

За словами директора Інституту національної пам'яті Польщі Адама Сівека, можливу участь Інституту в оновленні українських могил у Польщі має бути результатом спільної позиції з цього питання Міністерства закордонних справ і Міністерства культури. Також важлива підтримка в даному питанні Підкарпатського і Люблінського воєводств, де розташовані могили бійців УПА.

«Спільні консультації з цього питання необхідні як мінімум для визначення того, який статус слід надати спірним українським об'єктам. Це відноситься тільки до місць поховань, оскільки символічні поминки українських формувань, члени яких несуть відповідальність за злочини проти польського населення, абсолютно неприпустимі на території Республіки Польща», - заявив Сивек.

Відзначається, що на території Польщі знаходиться близько 70-80 могил вояків УПА. В основному вони знаходяться на території Підкарпатського та Люблінського воєводств.

Нагадаємо, Польща чекає обіцяного Зеленським дозволу на ексгумацію.

Також відзначимо, експрезидент Петро Порошенко підписав закон про надання статусу УБС бійцям УПА.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

***
Редакція «Слово і Діло» може не поділяти точку зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: