Посла Польщі викликали в МЗС України

Читать на русском
За інформацією, посол був викликаний через спільну заяву з послом Ізраїлю щодо проведення смолоскипної ходи в Україні, приуроченої до дня народження Степана Бандери.

Посла Польщі в Україні Бартоша Ціхоцького викликали в МЗС України.

Про це повідомляє пресслужба МЗС в середу, 8 січня.

За інформацією, посол був викликаний через спільну заяву з послом Ізраїлю щодо проведення смолоскипної ходи в Україні, приуроченої до дня народження Степана Бандери.

«8 січня 2020 року до МЗС України був запрошений надзвичайний і повноважний посол Республіки Польща в Україні Бартош Ціхоцький. Під час бесіди і в контексті обговорення факту спільної заяви послів Республіки Польща та Держави Ізраїль від 2 січня увагу польського посла було залучено до контрпродуктивності публічної дискусії про внутрішні питання української політики», - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що під часом бесіди також було наголошено, що під час контактів на рівні керівництва України і Польщі домовилися про розвиток діалогу з історичних питань на експертному рівні, що потребують додаткових зусиль, в тому числі дипломатичних, в напрямку забезпечення конструктивного співробітництва фахівців в області історичної пам'яті.

Крім того, була досягнута домовленість про конкретні кроки в цьому напрямку.

Відзначимо, 2 січня посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцький і посол Ізраїлю в Україні Джоель Ліон висловили стурбованість через те, що Львівська обласна рада та Київська міська державна адміністрація досі відзначають історичні події та їх фігури, які «треба раз і назавжди засудити ».

Нагадаємо, 1 січня в Києві відбулося традиційне факельна хода, приурочена до дня народження провідника ОУН УПА Степана Бандери, в якому взяли участь близько двох тисяч осіб. Учасники ходи розгорнули синьо-жовтий і червоно-чорний прапори.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: