Країни Європи виводять військових із Іраку

Читать на русском
Влада Словаччини вирішила тимчасово вивести своїх військових зі складу місії НАТО в Іраку.

Влада Словаччини вирішила тимчасово вивести своїх військових зі складу місії НАТО в Іраку.

Про це у вівторок, 7 січня, повідомило Словацьке радіо.

Рішення про тимчасове відкликання військовослужбовців було схвалене урядом Словаччини. У складі місії НАТО перебували сім словацьких військових інструкторів.

За даними видання, військовослужбовці були переміщені до іншої країни. Їх подальшу участь в місії альянсу з навчання іракських солдатів і службовців сил безпеки Братислава має намір обговорювати з керівництвом організації.

Прем'єр-міністр Словаччини Петер Пеллегріні направив послу при НАТО вказівку підтримати пропозицію про завершення місії альянсу в Іраку. Таким чином він відреагував на рішення іракського парламенту припинити в країні іноземну військову присутність.

Про виведення військових з Іраку також повідомило Міноборони Хорватії. За інформацією відомства, відповідно до рішення НАТО про виведення місії з Іраку до Кувейту склад з 14 військовослужбовців хорватської армії був переведений з Багдаду до Кувейту.

Як повідомляє IDnes, частину своїх військ із Іраку до Йорданії і Кувейт перекине Німеччина. За даними видання, Міноборони Німеччини повідомило про свої плани депутатам Європарламенту. У складі контингенту НАТО в Іраку служать 120 німецьких солдатів.

У той же час, в Міноборони Чехії заявили, що чеські солдати залишаються в Іраку.

«Вони знаходяться на базах, де приймаються відповідні заходи для забезпечення максимальної безпеки», - заявив директор департаменту комунікації Міноборони Ян Пейшек.

Нагадаємо, ситуація в Іраку різко загострилася після того, як 3 січня США провели операцію в районі аеропорту Багдада, в результаті якої був убитий іранський генерал Касем Сулеймані.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: