Суд продовжив арешт «мінеру» моста Метро

Читать на русском
Суд Києва продовжив строк тримання під вартою ветерану АТО Олексію Бельку, який 18 вересня 2019 року здійснив неправдиве повідомлення про підготовку вибуху на столичному мосту Метро.
Фото - NewsOne.

Дніпровський районний суд Києва продовжив строк тримання під вартою ветерану АТО Олексію Бельку, який 18 вересня 2019 року здійснив неправдиве повідомлення про підготовку вибуху на столичному мосту Метро.

Таке рішення суд ухвалив у четвер, 9 січня, повідомляє пресслужба прокуратури Києва.

Чоловік, який захопив міст Метро в Києві, здався силовикамЧоловік, який зхопив міст Метро в Києві, здався силовикам. ПІд час переговорів до нього під'їхав БТР, чоловік підняв руки і ліг на асфальт, його затримали.

Підозрюваний перебуватиме під вартою до 16 лютого 2020 року.

Крім того, суд за клопотанням прокурора продовжив строк досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні до 17 лютого 2020 року.

Дії підозрюваного кваліфіковані за ч. 2 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, підготовку вибуху, яке спричинило тяжкі наслідки) та ч. 4 ст. 296 (хуліганство із застосуванням вогнепальної зброї) КК України.

Нагадаємо, 20 вересня Дніпровський районний суд Києва обрав запобіжний захід для ветерана бойових дій на Донбасі Олексія Белька, який погрожував підірвати міст Метро у Києві. Його взяли під варту на 60 діб з можливістю внесення застави у розмірі 288 тисяч гривень. Станом на 9 січня 2020 року застава не внесена.

Бельку загрожує покарання до семи років позбавлення волі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: