У Слов'янську провели смолоскипний марш на честь Бандери

Читать на русском
Перед початком ходи на одному з флагштоків поруч з будівлею міськради Слов'янська було піднято прапор УПА.

У місті Слов'янськ Донецької області увечері 1 січня відбулася традиційна смолоскипна хода на честь 110 річниці від дня народження лідера ОУН Степана Бандери.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив напередодні місцевий сайт Славянские ведомости.

В’ятрович розповів про звання Героя України для БандериВ’ятрович заявив, що скептично ставиться до присвоєння звання Героя України очільнику ОУН Степану Бандері.

Зазначається, що перед початком ходи на одному з флагштоків поруч з будівлею міської ради було піднято червоно-чорний прапор. Учасники маршу серед інших скандували гасла «Штепу (екс-мер Слов'янська - ред.) на нари!» і «Ляха (чинний міський голова - ред.) на нари!».

Організаторами ходи виступили ВО Свобода і громадські організації Слов'янська. До маршу долучалися жителі міста.

Колона пройшла від центральної площі до пам'ятника Тарасу Шевченку, де відбувся мітинг. Жодних інцидентів під час руху колони не було.

Нагадаємо, 1 січня в Києві відбулися заходи українських націоналістів на честь дня народження Степана Бандери. На марш, організований Національним Корпусом, зібралося близько 200 осіб.

Також смолоскипна хода на честь Бандери відбулася в Дніпрі. Активісти С14 ініціювали петицію до Дніпровської міськради щодо перейменування вулиці Шмідта на вулицю Степана Бандери.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: