Катастрофа літака МАУ в Ірані: ГПУ відкриє кримінальне провадження

Читать на русском
Зеленський дав доручення генеральному прокурору відкрити кримінальне провадження щодо катастрофи літака МАУ в Тегерані у середу, 8 січня.

Президент Володимир Зеленський дав доручення генеральному прокурору відкрити кримінальне провадження щодо катастрофи літака МАУ в Тегерані у середу, 8 січня.

«Дав доручення генеральному прокурору відкрити кримінальне провадження щодо катастрофи літака МАУ в Тегерані. Повинна бути створена слідча комісія з представників силових і профільних відомств, відповідальних за цивільну авіацію. Маємо відпрацювати всі можливі версії. Незалежно від висновків стосовно причин катастрофи в Ірані, буде проведено перевірку льотної придатності всього цивільного флоту», - сказано у повідомленні в Telegram-каналі.

Найрезонансніші авіакатастрофи у світовій історіїЗбиття радянським винищувачем південнокорейського літака, теракт 11 вересня у США та трагедія малайзійського «Боїнга»: «Слово і Діло» зібрало список найгучніших авіакатастроф в історії людства.

Як відомо, на борту літака МАУ, який розбився в Ірані було 11 українців.

У РНБО зазначили, що 9 з них були членами екіпажу.

Нагадаємо, пасажирський літак українських авіаліній впав після зльоту зі столиці Ірану Тегерана. Літак належить МАУ і летів до Києва.

У МЗС України повідомили, що в результаті авіакатастрофи загинули всі пасажири і члени екіпажу.

Згідно з даними влади Ірану, причиною авіакатастрофи стали «проблеми з двигуном».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: