Епіфаній розповів, як зустріти Різдво

Читать на русском
Голова ПЦУ митрополит Епіфаній дав настанови до Різдва і нагадав, що різдвяний стіл має бути пісним.

Голова ПЦУ митрополит Епіфаній дав настанови до Різдва і нагадав, що різдвяний стіл має бути пісним.

Про це він сказав журналістам у понеділок, 6 січня. Предстоятель ПЦУ підкреслив, що важливою є духовна складова свята, а не меню.

«Страви - це не головне. Це певна традиція в українського народу, що потрібно ставити певну кількість страв, але цей стіл має бути пісним», - сказав Епіфаній, зазначивши, що православні протягом 40 днів готувалися до зустрічі Різдва.

«Якщо ми зараз будемо говорити суто про їжу, чисто про щось зовнішнє, то кажу ще раз, що ми забудемо про основне. Ми святкуємо Різдво Христове, ми святкуємо те, заради чого втілився Господь заради того, щоб кожен з нас міг наслідувати Царство Небесне. І тому ми маємо перш за відчути цю радість і духовне піднесення в своєму серці, у своїй душі. Тому що Христос прийшов у світ і приніс на Землю мир», - сказав Єпіфаній.

За його словами, якщо люди по-справжньому відчують цей світ, божественне невидиме дотик благодаті, то тоді вони відчують, що щасливі.

Нагадаємо, 6 січня в Україні відзначають Святвечір Різдва. Відповідно до біблійної розповіді, в цей день в Віфлеємі в хліві Діва Марія народила Ісуса Христа.

Раніше Епіфаній повідомив, коли ПЦУ перенесе Різдво.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: