Карта ООС: ситуація на сході України на 29 грудня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 29 грудня 2019 року за даними РНБО України, пресцентру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли

28 грудня російські окупаційні війська 8 разів порушували режим припинення вогню. Окупанти використовували заборонені мінських домовленостей міномети калібру 120 мм. Також збройні формування Російської Федерації вели вогонь з озброєння БМП, гранатометів різних систем і стрілецької зброї.

Бойових втрат серед підрозділів Об'єднаних сил немає.

Луганський напрямок

5 випадків порушення режиму припинення вогню було зафіксовано на цьому напрямку.

Близько 13:00 ворог зробив обстріл позицій підрозділів Об'єднаних сил поблизу населеного пункту Орехово з мінометів калібру 120 мм, які згідно Мінських домовленостей повинні бути відведені на відстань понад 15 км від лінії розмежування. Всього противник випустив 5 хв на цьому напрямку.

Також російські окупаційні війська із західного напрямку від доломітний тричі обстрілювали наші позиції поблизу Новолуганське, при цьому використовуючи гранатомети різних систем і стрілецьку зброю.

Крім того, з озброєння БМП противник вів вогонь по наших позиціях в районі Кримського.

Донецький напрямок

Тут ворог порушував режим припинення вогню 3 рази. З гранатометів різних систем і стрілецької зброї противник вів вогонь поблизу населених пунктів Широкино, Авдіївка та Водяне.

За наявною інформацією, бойових втрат з нашого боку немає.

Наші мужні захисники кілька разів адекватно придушували збройну активність супротивника, застосовуючи чергові вогневі засоби, і неухильно дотримуючись Мінських угод.

Обстановка на сьогодні, 29 грудня

З початку поточної доби станом на 12:00, випадків порушення припинення вогню з боку російських окупаційних військ зафіксовано не було.

Бойових втрат внаслідок прицільних ворожих обстрілів серед наших захисників немає.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: