Москва прокоментувала заборону Україною імпорту електроенергії з РФ

Читать на русском
Міністерство енергетики РФ вважає неконструктивним рішення України заборонити імпорт електроенергії з Росії і сподівається на його скасування.

Міністерство енергетики РФ вважає неконструктивним рішення України заборонити імпорт електроенергії з Росії і сподівається на його скасування.

Про це повідомив міністр енергетики РФ Олександр Новак, передає ТАСС.

«Що стосується взаємних обмінів перетоками електроенергії або поставок, такі рішення не дуже конструктивні, тому що вони не спрямовані на енергобезпеку і надійне енергопостачання споживачів. Якщо думати саме про споживачів, населення, комерційні організації, яким, напевно, найважливіше, щоб у них були світло і тепло будинку, такі рішення не додають оптимізму. Сподіваємося, що колись це рішення (про заборону на імпорт електроенергії з РФ - ред.) буде скасовано», - сказав російський міністр.

«Ми готові постачати електроенергію в необхідних обсягах, тим більше в Росії є надлишки електроенергії», - додав Новак.

Нагадаємо, 25 грудня президент України Володимир Зеленський підписав закон щодо забезпечення контролю цін на електроенергію при недостатній конкуренції, який передбачає заборону на продаж та/або постачання електроенергії, імпортованої з РФ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: