Карта ООС: ситуація на сході України на 26 грудня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 26 грудня 2019 року за даними РНБО України, пресцентру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли

Протягом 25 грудня обстановка в районі відсічі та стримування збройної агресії РФ на сході України загострилася. Російсько-окупаційні війська збільшили кількість обстрілів позицій Українських захисників, при цьому активно застосовуючи міномети різних калібрів, чим вчергове свідомо порушували Мінські угоди.

Загалом наші воїни 12 разів перебували під ворожим вогнем.

Зокрема, з 11:40 до 13:30 з напрямку від Калинівки та Нижнього Лозового російсько-окупаційні війська 4 рази вели мінометні обстріли позицій наших захисників в районі н.п. Луганське. Загалом ворог випустив тут 37 мін калібрів 120 та 82 мм, вів вогонь з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.

Наші оборонці Луганського вели адекватні оборонні дії, застосовуючи легке піхотне озброєння.

Окрім цього, окупанти вели прицільні обстріли з гранатометів та стрілецького озброєння в районах н.п. Кримське, Новолуганське, Красногорівка, Старогнатівка та Василівка.

Вчора вдень від окупованої Старомихайлівки окупанти здійснили обстріл з ПТКР по вантажному автомобілю Об’єднаних сил, що рухався в районі Невельського з метою підвезення питної води підрозділам. Ворожа ракета потрапила в кунг вантажівки. Воїни, які супроводжували доставку, на щастя, встигли евакуюватися з авто та не постраждали.

Внаслідок прицільних ворожих обстрілів, бойових втрат протягом минулої доби серед наших воїнів, на щастя, немає.

Обстановка на сьогодні, 26 грудня

Від початку поточної доби станом на 12:00, російсько-окупаційні війська здійснили 3 прицільні обстріли наших позицій.

З 04:35 ранку, протягом півгодини, ворог вів щільний вогонь зі стрілецької зброї наших оборонців Невельського. Обстріл окупанти вели з напрямку від Старомихайлівки.

Після 07:15 від шахти Гагаріна окупованої Горлівки противник вів вогонь з ручних протитанкових гранатометів по нашим захисникам н.п. Південне.

З 10:30 протягом півгодини ворог вів обстріл з СПГ по оборонцям Красногорівки.

Воїни Об’єднаних сил вели адекватні оборонні дії черговими засобами.

За наявною інформацією, внаслідок обстрілів з боку російсько-окупаційних військ втрат серед наших героїв немає.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: