Держборг України за листопад зріс на 1 мільярд доларів

Читать на русском
Державний і гарантований державою борг у листопаді 2019 року склав 1,99 трильйона гривень .

Державний і гарантований державою борг у листопаді 2019 року склав 1,99 трильйона гривень (зменшився на 2,67% за місяць), або в еквіваленті в доларах зріс до 82,83 мільярда доларів (ріст у 1,2%).

Про це повідомляє прес-служба Мінфіну.

Як змінилися ціни з моменту обрання Зеленського президентомЗа вісім місяців роботи президента гривня зміцнилась, вартість бензину і тарифи на комуналку майже не змінились, але подорожчала гаряча вода.

«В листопаді 2019 року зафіксовано зменшення сукупного державного і гарантованого державою боргу України. За місяць сума державного боргу та гарантованого державою боргу в еквіваленті в національній валюті зменшилась на 2,67% (у порівняні з жовтнем) та досягла найнижчого за останні два роки рівня в 1 990 млрд грн. Водночас, еквівалент у доларах США зріс на 1,2%, до 82,83 млрд дол», - йдеться в повідомленні .

З початку 2019 року державний та гарантований державою борг в еквіваленті в національній валюті зменшився на 8,19%, а в еквіваленті в іноземній валюті зріс на 5,75%.

Раніше Нацбанк назвав суму боргових виплат до 2023 року.

У коментарі «Слово і Діло» глава Комітету економістів України Андрій Новак критично оцінив те, що Олексій Гончарук доручив міністру фінансів Оксані Маркаровой не проводити низку витрат до кінця року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: