ДБР викрило чиновників «Артемсолі» та СБУ на «відкатах»

Читать на русском
Слідчі Державного бюро розслідувань викрили схему вимагання 800 тисяч гривень чиновниками держпідприємства стратегічного значення Артемсіль і співробітниками правоохоронних органів.

Слідчі Державного бюро розслідувань викрили схему вимагання 800 тисяч гривень чиновниками держпідприємства стратегічного значення Артемсіль і співробітниками правоохоронних органів.

Про це повідомляє пресслужба ДБР у середу, 25 грудня.

Відзначається, що гроші вимагали за сприяння в прискореному і безперешкодному перерахуванні коштів за виконані підрядні роботи, замовником яких було держпідприємство.

«Вимагання так званих «відкатів» відбувалося систематично в рамках злочинної схеми, організатори якої затримані», - йдеться в повідомленні.

У ДБР додали, що в схемі брали участь заступник начальника управління СБУ в Донецькій і Луганській областях, заступник начальника одного з відділів СБУ в Запорізькій області, а також ряд службових осіб Артемсолі.

Також повідомляється, що чиновники створювали штучні перешкоди підрядникам під час процедури підписання актів виконаних підрядних робіт за укладеними договорами, а також затягували строки перерахування грошей за виконані роботи.

«Розмір так званого «відкату» встановлювався в розмірі 15% від суми укладених договорів», - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці відкрили справу за статтею про прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 КК України).

Нагадаємо, співробітники Служби безпеки України затримали начальника відділу засобів Міністерства оборони в Хмельницькій області за системну корупцію.

Також правоохоронці затримали слідчого Нацполіціі в Харківській області за несанкціоноване копіювання і збут службової інформації, яку він продавав в Росію.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: