Затримання українця в Криму: МЗС висловило протест РФ

Читать на русском
Міністерство закордонних справ висловило протест Росії через затримання українського громадянина,  жителя Сімферополя Дениса Кашука.

Міністерство закордонних справ висловило протест Росії та окупаційній владі Криму через затримання українського громадянина, жителя Сімферополя Дениса Кашука за «виготовлення вибухівки».

Про це повідомляє пресслужба МЗС

«МЗС України висловлює рішучий протест Російській Федерації та її окупаційній владі на території Автономної Республіки Крим та м.Севастополя з приводу безпідставного затримання громадянина України Дениса Кашука за сфабрикованими звинуваченнями», - сказано в повідомленні.

Так званий Київський районний «суд» Сімферополя у закритому режимі обрав запобіжний захід Кашуку у вигляді тримання під вартою до 18 лютого наступного року.

МЗС не виключає, що до затриманого застосовувався фізичний та психологічний примус, оскільки начебто Кашук «відмовився» від послуг адвоката.

Відомство вимагає від Росії дотримуватись міжнародного права та виконувати резолюції Генасамблеї ООН.

Нагадаємо, 17 грудня ФСБ Росії затримала жителя Сімферополя Дениса Кашука за підозрою у зберіганні зброї.

Також напередодні про затримання Кашука повідомив політичний експерт «Слово і Діло», кандидат філософських наук Валентин Гладких на своїй сторінці в Facebook.

«Із шоком дізнався, що черговим в'язнем путінського репресивного режиму в анексованому Криму став мій давній, близький ДРУГ Кашук Денис - випускник Київського національного університету імені Тараса Шевченка, спеціальність політологія. За попередньою інформацію 17 грудня о півдні рідні втратили з Денісом зв'язок, ввечері того ж дня колеги зателефонували і поцікавилися у дружини чому Деніс не був на робочому місці, після чого дружина звернулася із заявою про зникнення людини. Наступного дня до помешкання «завітали» працівники російських спецслужб і провели обшук. І лише сьогодні стало відомо, що Денис затриманий і обвинувачується за статею «тероризм», - написав Гладких.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: