Під час будівництва мосту в Станиці Луганській розікрали 10 мільйонів – ГПУ

Читать на русском
Генпрокуратура України в четвер, 19 грудня, повідомляє про факти зловживання і розкрадання під час капітального ремонту мосту в Станиці Луганській.

Генпрокуратура України в четвер, 19 грудня, повідомляє про факти зловживання і розкрадання під час капітального ремонту мосту в Станиці Луганській.

Правоохоронці провели низку обшуків, повідомляє пресслужба ГПУ.

Відзначається, що під час обшуків було вилучено документи про проведення капітального будівництва моста через річку Сіверський Донець у Станично-Луганському районі.

«Посадові особи одного з управлінь Луганської обласної державної адміністрації, ймовірно, увійшли у змову з посадовими особами низки комерційних структур з метою розкрадання бюджетних коштів, виділених на ремонт об'єктів інфраструктури області», - йдеться в повідомленні.

Слідство вважає, що комерційна структура значно завищила вартість проведених робіт з капітального ремонту моста.

«Попередньо встановлено, що вказані особи мали на меті привласнити бюджетні кошти на загальну суму понад 10 млн грн», - зазначили в прокуратурі.

Правоохоронці відкрили справу за статтями про зловживання владою або службовим становищем (ч. 2 ст. 364) і про привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем (ч. 3 ст. 191).

Проводяться слідчі дії, судові експертизи з метою встановлення обсягу завданих збитків.

Нагадаємо, Зеленський 20 листопада відкрив відновлений міст у Станиці Луганській. Він повідомив, що танк проїхати по мосту не зможе - міст занадто вузький для цього. Зате по ньому може легко проїхати швидка.

Раніше в президентському указі було сказано, що міст повинен бути відкритий до 27 листопада, але ремонт вдалося завершити достроково.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: