Запуск студентського е-квитка: стали відомі деталі

Читать на русском
Процедура, яка дає можливість замовити е-квиток, безкоштовна та відбувається винятково за бажанням.

Студенти протягом 2020 року отримають можливість оформити електронні студентські квитки за допомогою онлайн-сервісу державних послуг «Дія».

Про це повідомляє пресслужба Міністерства освіти і науки України.

У МОН пояснили, що електронний квиток буде підтверджувати статус студента і право на пільги, передбачені законодавством. При цьому уточнюється, що немає необхідності пред'являти звичайний квиток або інші документи, що засвідчують особу.

Пред'явити е-квиток можна за допомогою програми «Дія» на смартфоні.

Процедура, яка дає можливість замовити е-квиток, безкоштовна та відбувається винятково за бажанням.

МОН представило топ-5 найпопулярніших вишівБільш ніж півмільйона заяв подали абітурієнти за перші п'ять днів вступної кампанії-2019. Про це повідомляє Міністерство освіти і науки.

Згідно з інформацією відомства для цього потрібно завантажити на смартфон додаток онлайн-сервісу державних послуг «Дія», після чого пройти ідентифікацію в ньому.

«Е-квиток формується в додатку автоматично, якщо в Реєстрі студентських (учнівських) квитків в Єдиній державній електронній базі з питань освіти є дані про студентський квиток», – сказано в повідомленні.

Також за допомогою технічних засобів – унікального QR-коду, сайту ЄДЕБО і Реєстру студентських (учнівських) квитків – можна здійснити перевірку е-квитка. Електронний студентський квиток буде мати паралельний зі звичайним термін дії.

Раніше прем'єр-міністр Олексій Гончарук повідомив, що Кабінет міністрів має намір в 2020-2021 роках запровадити електронні учнівські та студентські квитки.

Також, Міністерство освіти опублікувало умови прийому до університетів у 2020 році. Як відомо, на бакалавра вперше прийматимуть сертифікати зовнішнього незалежного оцінювання чотирьох років: 2017-го (крім іноземних мов), 2018-го, 2019-го і 2020-го за всіма предметами.

Нагадаємо, що в 2019 році найвищий конкурс до вищих навчальних закладів був на політологію, журналістику та стоматологію.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: