Президент виступив за зміну Мінських угод

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський закликав змінити Мінські угоди - зокрема, щодо контролю над кордоном.

Президент України Володимир Зеленський закликав змінити Мінські угоди - зокрема, щодо контролю над кордоном.

«З часу Мінська пройшло вже чотири роки, все змінюється в нашому житті. І ми розуміємо, що не ми як команда підписували «Мінськ», але ми як влада повинні виконувати умови, на які пішла влада в ті часи», - сказав Зеленський в ефірі телеканалу «1+1».

«Але я впевнений, що деякі речі ми можемо змінити і будемо міняти, тому що саме передача українського державного кордону під наш контроль після виборів - це точно не наша позиція», - заявив президент.

Раніше офіційний представник Києва в політичній підгрупі Олексій Резніков заявив, що Україна до наступного Нормандського саміту підготує зміни до Мінських угод щодо врегулювання на Донбасі. Представник Росії в контактній групі Борис Гризлов говорив, що це провокація, яка може ускладнити ситуацію. Путін на саміті в Парижі відзначав, що переписувати Мінськ не можна: всі пункти пов'язані і можна втратити все.

Нагадаємо, Зеленський на Нормандському саміті в Парижі заявив, що наполягає на передачі українським військовим контролю над кордоном з Росією до проведення в Донбасі виборів. Володимир Путін нагадав, що Мінські угоди передбачають спочатку проведення виборів, а потім рішення по межі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: